3 ideer til gratis feriefornøjelser i Danmark

Profilbillede

Sommerferien er lige om hjørnet - og det betyder masser af fritid, afslapning - og forhåbentligt godt vejr, blå himmel og masser af soltimer. Mange danskere vælger at holde ferie i Danmark i år, og udgifterne kan hurtigt løbe op, når man tager afsted til f.eks. sommerland, zoologisk have og andre attraktioner. 

Her er 3 ideer til gratis, hyggelige feriefornøjelser, som giver dankortet en tiltrængt pause. 

Idé nr. 1. Strandtur

På en tur til stranden er der noget for alle i familien: De små kan bygge sandslotte, rende rundt i vandkanten og få luft på numsen. De store kan spille spil langs vandkanten. Læs en god roman. Fang krabber med krabbefiskestænger og luk dem ud igen. Svøm en tur i bølgen blå. I kan medbringe madpakker eller måske grille aftensmad, mens I nyder den lyse sommeraften. 

Idé nr. 2. Naturlegepladser 

Rundt om i Danmark findes der mange naturlegepladser, i det nordjyske kan man fremhæve Røverknolden i Rold Skov. På en naturlegeplads er der ofte god mulighed for at tilberede mad omkring en bålplads, og børnene kan lege i f.eks. klatretårn, rutschebane, lege vandleg eller hygge i en hængekøje. Du kan finde de nordjyske naturlegepladser på naturlegepladser.dk

Idé nr. 3. Kør ud i det blå 

En tredje mulighed kunne være at pakke bilen med madpakke og drikkelse og derefter køre ud i sommerlandet, og se hvad I møder på vejen? Måske er der en seværdighed, en lille butik, en skov, strand eller særlig attraktion, som I ikke har set før? Hvis I er rigtigt eventyrlystne, kan I lade tilfældighederne råde og kaste en terning, for at finde ud af hvor I skal køre hen - til venstre eller til højre? 

Kilde: Redaktionen