Capulus Danmark er kaffe brygget med kærlighed

Foto: Privat. Capulus Danmark tilbyder skræddersyede løsninger, baristakaffe og to glade kaffepiger.
Profilbillede

Kaffe er meget mere end varm nydelse i en kop. Et hyggeligt samlingspunkt - siger kaffepigerne bag Capulus Danmark. Og det vil de rigtig gerne dele med alle.

På Søterrassen ved Slotssøen i Kolding holder den mobile kaffevogn med navnet Capulus Danmark skrevet på siden.
Søger man 'kaffe' på latin, kommer ordet 'capulus' frem.

“Vi er lidt nørdede - så derfor det lidt specielle navn,” siger de to pæredanske piger med rødder i Aarhus og Middelfart.

I firmaet Capulus Danmark - med den kaffebryggende varevogn - er det Krestina, der er idémennesket.

“Det vælter ud med idéer fra min krøllede hjerne”, kommer det med et stort smil fra Krestina.

“Jeg elsker at kigge efter ‘mærkelige’ ting - og jeg bliver nemt betaget, når jeg ser noget nyt”, fortæller hun og hentyder til, da hun en dag så en tuk-tuk på Marketplace.

Foto: Privat // 'Kærlighed i en kop'... Et udsagn, som kommer direkte fra hjertet hos de kaffeelskende piger i Capulus Danmark, Krestina og Karin. 

Ved synet af tuk-tuk’en var Krestinas første tanke, hvor meget sådan én mon koster.

Sekundet efter var hun i gang med at tjekke priser, men måtte snart sande, at tanken om en tuk-tuk med opdateret kaffebryggerudstyr, blev for omfattende.

“Det blev alt for dyrt - og alt for skramlet”, kommer det med grin i stemmen fra den dedikerede kaffeelsker.

“Hvad kunne man ellers få, hvis man gerne ville gøre det ordentligt?”, gentog spørgsmålet sig i hovedet på Krestina. Og herefter gik jagten ind for at finde ud af, hvor man kunne få fat i en “rigtig” food truck.

“Vi ka’ virkelig godt li’ kaffe, og det ku’ være så fedt at lave en udvidet udgave af en tuk-tuk”, husker Krestina og Karin om starten på deres fælles kaffeeventyr.

“Vi ville simpelthen få bygget vores egen vogn - med mulighed for at bringe os rundt i det danske land”, fortæller Karin, der, ved siden af sin andel i Capulus Danmark, er sygeplejerske på intensiv - og har været det i 15 år.

“Krestina er ganske rigtigt idémageren, men jeg er finansministeren”, understreger Karin og kigger over på Krestina, der sidder med et smørret grin i hele ansigtet.

Foto: Privat // Den mobile kaffevogn fra Capulus Danmark kan bookes til markeder, festivaller, messer, firmaarrangementer, byfester og meget mere. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Kaffepiger med power og potentiale

Det er tydeligt at mærke på dem begge, at der er gang i dem.
De vil noget med deres virksomhed.
De brænder begge for konceptet - en landsdækkende, rullende kaffevogn, hvor de sælger, som de selv udtrykker det: “kærlighed i en kop”. 
Krestina og Karin endte med at købe en ombygget varebil, specielt indrettet med plads til den flotte espressomaskine og i den helt rigtige brune “kaffefarve”.

‘Capulus Danmark’ står skrevet med store flotte bogstaver på siden og pryder den flotte brune kaffebil. Flere gange har kaffepigerne oplevet, hvordan folk vender sig og kigger efter bilen.
Med deres investering kan Krestina og Karin komme rundt i hele landet til større og mindre arrangementer, festivaler, open by night, kræmmermarkeder, julemarkeder, rejsegilde og private begivenheder.

“Det er kun fantasien, der sætter grænser”, lyder det synkront fra kaffepigerne.


Foto: Privat // Capulus Danmark og indehaverne, Krestina og Karin, kommer vidt omkring i det danske land med deres velsmagende varme og kolde drikke.

Et cafébesøg gjorde drøm til virkelighed

Inden Krestina og Karin kom på landevejene med deres kaffevogn, blev de introduceret for Rasmus, der er indehaver af Apelgren Jordt Coffee i Ebeltoft.

“Rasmus har lært os alt, hvad vi ved om kaffe”, lyder det med taknemmelighed i stemmen fra Krestina.

“Vi skrev til ham - efter vi havde drukket kaffe på hans café en sommerdag i 2020 - og spurgte ham direkte, om vi måske kunne få stablet et samarbejde på benene, fortæller Karin og tilføjer, at de til deres store glæde fik aftalt et møde med Rasmus:

“Rasmus havde afsat en time til vores møde, men det varede tre timer - og vi gik overvældede og spændte derfra - vi kunne slet ikke få armene ned”.

“Vi fik del i Rasmus´ verden og en viden om kaffe, som vi ellers måtte lede længe efter. Rasmus ved simpelthen alt om kaffe. Han er hamrende dygtig - og fuldstændig dedikeret til de små, velduftende bønner”, fortæller Krestina med en unægtelig entusiasme i stemmen.

Rasmus Jordt er opvokset i Kenya, hvor han gik i skole midt i en kaffeplantage. I forbindelse med et besøg på Sigfreds og Stillers kaffe for godt 10 år siden, bed passionen sig for alvor på, og Rasmus blev uddannet ‘rister’ i 2016.
I en lille skare af kafferistere i Danmark har Rasmus en fornem certificering fra Specialty Coffee Association, SCA.
SCA er en global organisation, der agter at gøre specialkaffe til en spirende, retfærdig og ikke mindst bæredygtig aktivitet gældende for hele værdikæden. Organisationen har opsat en skala, som kan tages i brug, når man skal kvalitetsbestemme kaffe. 
For at blive medlem af SCA skal man leve op til en minimumscore på 82, hvilket er højt i forhold til almindelig supermarkedskaffe. Desuden betyder det, at de bønder, der handles med, kan leve og udvikle sig i fremtiden.


Foto: Privat // En skøn udsigt blandet med duften og smagen af en kop kaffe på Søterrassen ved Slotssøen i Kolding. 

Udfordringer er opgaver, der skal løses

Capulus Danmark havde første salgsdag for godt et år siden.
Helt præcist 27. marts ‘21.

“Det var 3 timer i helvede”, udbryder Krestina og refererer til alle de forkerte ledninger og kabler, de havde taget med sig.

“Vi havde vores udfordringer, men til trods for en virkelig hård ‘første dag’ med det mobile kaffesalg, så endte dagen rigtig godt.. Jeg vil sige så meget, at vi allerede har lært en del - og er blevet meget klogere siden da”, kommer det med ro i stemmen fra Karin.

“Om ikke andet så har vi investeret i mange meter kabler og diverse stik, så vi er forberedt på lignende udfordringer i fremtiden”, tilføjer Krestina og fortsætter sin fortælling fra dengang i december, da Kolding afholdt lysfestival, Kolding Light Festival.

“Vejret var temmelig dårligt de første dage og på festivalens 3. og sidste dag skulle jeg stå alene i vognen indtil lukketid”.

Festivalens sidste aften skulle afsluttes med et brag af et fyrværkerishow, og de mange tilskuere blev langsomt fristet af den varme kakao, der selvfølgelig også kunne bestilles i kaffevognen:

“Jeg smuttede bare lige ganske kort forbi for at høre, om Krestina manglede noget. Lidt mælk eller lignende.. Men jeg måtte da blive i vognen - for pludselig strømmede folk til - og vi stod ikke stille de næste 2 timer”, husker Karin.

“Vi blev nødt til at sende vores venindes mand afsted til supermarkedet efter 16 liter mælk – der var en kæmpe kø til varm chokolade med flødeskum, men hverken Karin eller jeg kunne forlade vognen”, fortæller Krestina med et glimt i øjet.

Foto: Privat // Capulus Danmark har netop fejret sin 1-års fødselsdag. Og selvfølgelig foregik det i bragende solskin på Søterrassen.

Værdier og kærlighed i Capulus Danmark

Virksomhedsprofilen hos Capulus Danmark er præget af kærlighed til kaffe. 
Her finder man alle de klassiske kaffespecialiteter, samt varm chokolade, chai latte, iskaffe og andre velsmagende kolde og varme drikke.
Derudover har Capulus Danmark en lækker økologisk saft fra Antons i Juelsminde, økologisk, vegansk is fra Based on Nature på Helnæs og selvfølgelig deres egne hjemmelavede cookies og lækre, grillede cheese sandwich.

“Alle vores varer bærer tydeligt præg af fokus på kvalitet og bæredygtighed”, fortæller Karin og hentyder til den umiddelbare følelse og tilfredsstillelse, der er i en mundfuld kaffe.

Det er lyst, vilje og lidenskab, der driver kaffepigerne, Krestina og Karin.

“Og en unægtelig kærlighed til kaffe”, slutter de i kor.

Læs mere om Capulus Danmark og alle deres lækre produkter - og se, hvordan du kan booke kaffevognen og kaffepigerne til dit næste arrangement.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen