Eneste klassiske stenovnspizza i miles omkreds

Foto: Nijirvan Khalf Abdu // Vamdrup Stenovnspizza.
Profilbillede
dato

Det er ikke kun i Italien, at man kan sætte tænderne i en lækker og autentisk pizza. Vamdrup Stenovnspizza har opskriften og fremgangsmåden, der kan bringe én et skridt tættere på.

En sprød bund, smeltet ost og en lækker tomatsovs. Det er for mange opskriften på den perfekte pizza. Men det, der gør en pizza særlig god, og som adskiller den fra andre lignende, er ovnen, der bager den. Det er Nijirvan Khalf Abdu i hvert fald overbevist om. 

Han er chef og indehaver af Vamdrup Stenovnspizza – og hemmeligheden bag den helt ideelle pizza ligger i restaurantens navn.

Restauranten benytter sig nemlig af en traditionel stenovn, der modsat mange andre pizzarier udelukkende bruger varmen fra brænde til at tilberede pizzaerne.


Foto: Vamdrup Stenovnspizza 

Standarden for flertallet af pizzarier i Vamdrup og omegn er nemlig en traditionel gasovn. Men Vamdrup Stenovnspizza laver italienske, stenovnsbagte pizza. Og det er der en helt særlig grund til: 

”Med stenovn bliver det nemlig ekstra lækkert.” 

Derudover har restauranten et skarpt fokus på kvalitet og friske råvarer. De sørger altid for, at alle råvarer er friske, og så har de en helt særlig opskrift til den perfekte tomatsovs. Det er alle sammen elementer, der tilsammen giver den fuldendte pizza. 

Masser af erfaring i bagagen

Nijirvan Khalf Abdu er indehaver af Vamdrup Stenovnspizza og har været det siden november 2021. Men selvom han ikke har haft restauranten længe, så går erfaringen med pizzabagning mange år tilbage. Nijirvan har nemlig arbejdet på en række pizzeriaer siden 2011, der alle brugte stenovn. Derudover har han tilbudt og afholdt diverse kurser for andre restaurantejere, der skulle give dem et større indblik i, hvad det kræver at bage med stenovn. 


Foto: Nijirvan Khalf Abdu // Vamdrup Stenovnspizza 

Nijirvan Khalf Abdu er opvokset i Syrien og har været i Danmark siden 2010. Udover at dygtiggøre sig indenfor og beskæftige sig med pizzaer har han også arbejdet som tolk i flere år – og det gør han stadig. Fra tidlig morgen til middag er Nijirvan tolk, hvorefter han fra middag til aften møder ind på restauranten i Vamdrup for at lave pizzaer. Og det hårde arbejde lader til at betale sig: 

”Vores gæster er meget glade for vores pizza og giver positive tilbagemeldinger. De siger, at vores er særligt specielle, og at det er den bedste pizza i området.” 

Ejeren fortæller også, at de er den eneste restaurant i miles omkreds, der bager pizza i stenovn fyret med brænde. Og det er hans erfaring, at mange kunder gerne kører dét stykke ekstra for et stykke af den traditionelle, italienske spise. 

Du kan finde Vamdrup Stenovnspizza på Nørregade 15A i Vamdrup. Læs også mere om restauranten på deres Facebook-side.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Nijirvan Khalf Abdu // Vamdrup Stenovnspizza