Familieforetagendet lever videre i Karsten Juul Automobiler A/S

Foto: Nogle af medarbejderne bag Karsten Juul Automobiler A/S // Karsten Juul.
Profilbillede
dato

På adressen Saturnvej 1 i Kolding ligger Karsten Juul Automobiler A/S. Her hedder direktøren Karsten Juul, og både han og bilforretningen har en helt særlig historie.

Forretningen har nemlig gennem tiderne forhandlet flere forskellige bilmærker, hvilket den dag i dag er med til at give den kapacitet af erfaring, som man oplever, hvis man sender bilen til service hos Karsten og hans mekanikere. 

“Der er ingen tvivl om, at det at have salget på Mitsubishi skiller os ud, men en stor force for os er også, at vi tilbyder reparation på alle mærker, samt sælger nye og brugte biler i alle mærker. Det en kæmpe bonus, at vi også kan lave andre mærker," fortæller Karsten Juul, som især ser frem i mod en ny model, der snart er at finde på Saturnvej 1 i Kolding:

“Vi har selvfølgelig været ramt af det samme som mange andre i forhold til at få biler hjem, men vi får snart en helt ny Mitsubishi Space Star hjem, her om en uges tid til fjorten dage, hvilket vi ser meget frem til. Mitsubishi er leveringsklar igen i det lille segment, reelsegmentet, hvilket vi ser frem til.”

Karsten Juul Automobiler A/S så sin spæde start i 1968 og forretningen er bygget op omkring et helt særligt fokus. Karsten fortæller:

“Ude ved os oplever du personlig service, og selvfølgelig, at vi er specialister i Mitsubishi. Men du oplever en god, personlig service, da vi ikke er større end vi er. Når kunderne kommer ind, kender vi dem og ved lige nøjagtig hvilken bil kunden har, og hvad han derfor har brug for. Det er en kæmpe styrke,"

"Så personlig service er nok det, der beskriver os bedst og det fokus, vi har. Og så selvfølgelig en god kvalitet. Tingene skal gøres ordentligt og du skal vide, hvad du kan regne med lige fra service til en stabil økonomi bagved.”

Karsten uddyber:

“Ambitionen er ikke at få tyve mand ansat og vokse ind i skyerne, men vi skal blive ved med at være dem, vi er. Vi skal altid kunne levere den gode kvalitet og møde vores kunder i øjenhøjde, det er det vigtigste for mig.”


Foto: Karsten Juul Automobiler A/S // Karsten Juul

Familieforetagendet lever videre
At nå til at være det firma, som Karsten Juul Automobiler A/S er i dag, har været en rejse. Som nævnt tidligere har de forhandlet flere forskellige mærker igennem tiden, inden man endte som Mitsubishi-forhandler, som man er i dag, hvilket Karsten ser tilbage på:

“Jamen forretningen startede jo egentlig i 1968, hvor min far, Gunnar Juul, grundlagde Vamdrup Autoservice. Mine forældre overtog en tankstation i Vamdrup, hvorefter de i 1977 byggede et nyt værksted i Vamdrup. Herefter solgte de tankstationen, da de ikke også kunne servicere kunder der også."

"I 1979 blev vi så nye underforhandlere af Opel, hvilket egentlig bare kørte derud af, indtil alle bilmærker blev større og skulle have butikker alle sammen, hvilket gjorde, at vi mistede Opel i 2007."

"I 1998 overtog jeg så firmaet og vi ændrede samtidig navnet til Karsten Juul Automobiler A/S og på bilfronten, så havde vi jo Opel i starten af min tid indtil vi i 2009 i stedet fik Chevrolet ind, hvilket vi også havde god succes med. Især i 2011, hvor den nye model, Chevrolet Spark, kom på banen. Den solgte vi vanvittige mange af."

Og særligt med succesen for Chevrolet Spark skete der noget, der ændrede tingene for Karsten og Karsten Juul Automobiler A/S.

"Chevrolet generelt oplevede kæmpe succes med den bil, og her havde jeg forhandlingen i Kolding-området, selvom vi er i Vamdrup. Så de sagde til mig, at de nok skulle have en forhandler i Kolding, men hvis jeg var frisk på det, så var den min mulighed og jeg kunne beholde forhandlingen i byen. Så vi valgte at bygge det nye Mitsubishi-hus, som vi er i nu, i 1. august 2011," forklarer Karsten.

Dog meldte Chevrolet i 2014 ud, at de trak sig ud af Europa, hvilket gjorde, at Karsten i stedet fik Mitsubishi ind, hvilket de stadigvæk har den dag i dag. Så nu er Karsten Juul Automobiler A/S autoriseret Mitsubishi-forhandler, men har stadig service på Chevrolet.

“Det er salg jeg brænder for”
At Vamdrup Autoservice en dag skulle blive til Karsten Juul Automobiler A/S, og Karsten på den måde skulle fortsætte familiens foretagende, lå på mange måder i kortene. 

“Man kan godt sige, at det altid var i min interesse at tage over for min far. Jeg blev uddannet indenfor reservedele, men jeg kunne hurtigt mærke, at det var salget, jeg brændte og brænder for. Og virkelig også var god til. Jeg startede ikke med at uddanne mig som mekaniker, men biler havde min interesse," fortæller Karsten, som uddyber:

"Jeg fik en uddannelse indenfor reservedele og derefter gik jeg salgsvejen, hvilket jeg tror, er en fordel. Hvis jeg havde været mekaniker i blodet, så ville jeg jo selv ud at skrue og pille ved bilerne i stedet for at få solgt nogle biler. Så havde min interesse jo været på værkstedet og ikke på kunderne, og det er svært at gøre begge dele.”

Du kan læse meget mere om Karsten Juul Automobiler A/S på deres Facebookside og hjemmeside.

Derudover er du velkommen til at besøge Karsten Juul Automobiler A/S på adressen Saturnvej 1, 6000 Kolding.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: KARSTEN JUUL AUTOMOBILER A/S