Galleriejer: ”Galleri Avanti er mit hjertebarn”

Foto: Niels Jørgen Junker // Galleri Avanti.
Profilbillede

Bag det store udvalg af plakater, billeder, rammer og den højeste type kvalitetsglas findes der et hjerte, der brænder for kunst, service og godt håndværk. Galleri Avanti tilbyder et stort udvalg til hver en smag.

Midt på gågaden i Kolding ligger der intet mindre end en lille kunstperle. Galleri Avanti sælger alt indenfor den store kunstparaply – billeder, plakater, originale malerier og kunstartikler som maling og pensler til dem, der ’gør-det-selv’.

Og derudover kan de med mere end 500 forskellige typer af rammer og lister kalde sig den største indramningsbutik i det sydlige Jylland. 

Man kan altså både finde det egentlige kunstværk hos Galleri Avanti, mens professionel indramning og montering af glas bliver tilbudt i samme hus. 

I spidsen for Galleri Avanti står Niels Jørgen Junker. Han er indehaver af forretningen som har eksisteret i 26 år. 

Niels Jørgen er oprindeligt uddannet landmand, men som han siger, så har han altid interesseret sig for kunst. Og selvom vejen fra landmand til galleriejer muligvis synes lang, ser Niels Jørgen det ikke som noget uforeneligt: 

”Jeg har en passion for kunst, men jeg interesserer mig mindst lige så meget for det håndværksmæssige, som vi kan tilbyde i butikken.” 

Og det hele kommer an på den enkelte kundes ønske: 

”Hvis nogen har bestilt en plakat hjem fra nettet eller har taget et med hjem fra en ferie, så kan de komme ind forbi os og få den professionelt indrammet. Men hvis det er et billede, kunden er på udkig efter, kan vi også hjælpe med det.” 

Godt håndværk 

Galleri Avanti strækker sig over hele 360 kvadratmeter i det centrale Kolding. Og udover et stort udvalg af plakater, malerier og tryk, lægger de som sagt også meget energi i indramning. 

Derfor tilbyder de såkaldt museumsglas til indramning. Niels Jørgen forklarer: 

”Museumsglasset gør, at billeder aldrig falmer. Det er noget af de sidste nye, der er kommet indenfor de sidste fem til syv år. Hvis man for eksempel har et dyrt tryk, så gør mange brug af et glas som det, da det er UV-beskyttet. Det sælger vi rigtig meget af.”

Galleri Avanti gør en dyd ud i at være opdateret på, hvad der bevæger sin indenfor branchen. Derfor er Niels Jørgen på messe i Italien flere gange om året for at se, købe og importere nye varer til butikken. Udvalget skal være stort, og Galleri Avanti skal helst kunne gå så mange af kundernes ønsker i møde som muligt. 

Og den ekstra indsats kommer da heller ikke uden en pris. Hvis Niels Jørgen skulle forestille sig, hvordan de ansatte i butikken ville definere ham, er han ikke i tvivl om, hvordan det ville lyde: 

”Jeg tror, at de ville sige, at jeg arbejder og er på hele tiden. Jeg holder aldrig fri. Galleri Avanti er virkelig mit hjertebarn.” 

Du kan besøge Galleri Avanti på Jernbadegade 19 i Kolding eller læse mere på deres hjemmeside og Facebook-profil

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Niels Jørgen Junker // Galleri Avanti