Efter for to år siden at gå glip af sejren i DM for konferencekokke, kan Rikki Raahauge fra Hotel Vejlefjord nu triumfere som både danmarksmester, europamester og verdensmester.
25-årige Rikki Raahauge fra Kolding har netop vundet verdensmesterskaberne for konferencekokke, Copper Skillet i USA, hvor han repræsenterede Danmark i juniorkategorien for kokke under 26 år. Sidste år blev han danmarks- og europamester i samme disciplin.
– Jeg er glad og stolt. Det er en kæmpe forløsning at løbe med sejren. Mesterskaberne har givet mig store oplevelser og nye bekendtskaber, og jeg har lært en masse om mig selv og er blevet en bedre kok, siger Rikki Raahauge.
Til daglig er mesterkokken tilknyttet spa- og konferencehotellet Hotel Vejlefjord på femte år, og det er hotellets direktør Flemming Jakobsen, der har indstillet ham til mesterskaberne.
– Rikki har et helt særligt talent for at holde hovedet koldt og levere fantastisk velsmag på tid. Det nyder vi godt af på hotellet hver dag. Da han blev indstillet til danmarksmesterskabet for to år siden, vandt han ikke, og jeg fandt ham slukøret på en trappesten. Nu står han med tre gange guld, og det kan jeg som hoteldirektør kun være stolt over, siger Flemming Jakobsen.
Et kvarters freestyle
På et kvarter skulle Rikki Raahauge til verdensmesterskabet freestyle en hovedret med på forhånd ukendte råvarer og få redskaber til rådighed. Derefter havde han 30 minutter til at lave retten, som skulle serveres på to tallerkener – en til dommerne og en til skue for konferencegæster.
– Til konkurrencen skulle vi vælge to ud af fem mulige proteiner. Jeg valgte et vegansk protein kaldet hed Kelp og ville rigtig gerne vælge fisk også, da fisk er min spidskompetence. Til min frygt var der kun stillet sværdfisk til rådighed, som jeg aldrig har hverken set eller tilberedt. Jeg valgte dog at kaste mig ud i det og bare stole på mine sanser, min intuition og faglighed, og det viste sig at være et godt sats, siger Rikki Raahauge.
Rikki Raahauge fokuserede i konkurrencen på at gøre retten simpel og lækker frem for at slå et stort brød op. Det er også hans fremgangsmåde i sit daglige arbejde som konferencekok hos Hotel Vejlefjord, og her adskiller han sig ikke fra flertallet af kokke, fortæller Flemming Jakobsen.
– Mange forbinder kokkeverdenen med fine dining og Michelin, men det er reelt set kun småt repræsenteret. At være kok handler typisk om andet end madkunstværk udført med en pincet under ekstremt tidspres. Tusindvis af kokke går dagligt på arbejde med fokus på velsmag udført med en god holdånd. Hos os har vi en høj medarbejdertilfredshed og havde sidste år under fem procent opsigelse blandt kokkene, siger Flemming Jakobsen.
Hos Hotel Vejlefjord deler Rikki Raahauge ud af sin faglighed og erfaringer som elevansvarlig. Hotellet er undervejs med at udvikle nye toårige uddannelseshold i talentudvikling for at give de ansatte muligheden for at få større ansvar som souschef eller afdelingschef.
Hotel Vejlefjord er et konference- og spahotel i naturomgivelser, der tilbyder eksempelvis spa-, weekend- og kæresteophold til private. Desuden tilbydes en række møde- og konferencepakker til store som små erhvervsdrivende. Se mere på www.hotelvejlefjord.dk