JazzHouse Kolding holder to dages sommerfestival.

Foto: JazzHouse UJNFOR sommerfestival foregår på Godsets nye urbane scene.
Profilbillede
Astrid Bruun

Nu kan du opleve den helt perfekte festivalstemning, når Jazz i Trekanten åbner for to dage med masser af musik på to scener, DJ, aktiviteter, salg af plader, kunstudstilling, bar og billig mad på pladsen UJNFOR ved Godset i Kolding.

Kan du huske følelsen af at forsvinde helt væk fra hverdagen på en festival, hvor du bare går fra den ene koncert til den næste, slapper helt af med dine venner i jeres egen boble eller bliver total opslugt i at spille bordfodbold eller bladre gennem brugte plader. Der er altid en bar i nærheden, og når du bliver sulten er der billigt og sundt mad lige ved hånden.

Alt dette og meget mere får du muligheden for, når Jazz I Trekanten holder en fantastisk JazzHouse UJNFOR sommerfestival torsdag d. 5. og fredag d. 6. august på området omkring Godset i Kolding.
Du kan opleve hele 10 bands i alle jazzens former og farver, og i bedste festivalstil præsenteres de på to scener: en intim scene inde på Godset og en dansevenlig scene på UJNFOR pladsen. På festivalpladsen bliver der lounge-stemning med sækkestole og klunkemøbler, og trænger du til et lille afbræk fra musikken, er der mulighed for at chille med vennerne, spille bordfodbold eller nyde de spændende udstillinger på pladsen. Begge dage indledes med en gang jazz-yoga eller jazz-meditation, som sætter dig i den rigtige festival-stemning.  

Du kan købe drikkevarer i baren, og i UJNFORs bæredygtige ånd er der indgået et samarbejde med foreningen Food Reformers, som sørger for dejligt, billigt, vegansk mad, som i høj grad er baseret på overskudsmad, og dermed er med til at reducere verdens madspild.

JazzHouse Kolding er Jazz I Trekantens unge jazzscene, og al planlægning og gennemførelse af festivalen er lagt i hænderne på omkring 20 unge frivillige, der lige nu knokler for at få alt klar. Marie Qvist er den af dem og hun glæder sig vildt til åbningen torsdag d. 5 august kl 15.: “De sidste års aflyste festivaller har jo betydet at folk har sparet en masse festivalenergi op. Derfor er det vildt fedt at kunne præsentere det overflødighedshorn af musik, stemning og oplevelser, som JazzHouse sommerfestivalen forhåbentligt bliver. Vi har gjort os umage med at skabe en festival, der både kan overraske og forløse al den ubrugte festivalenergi. Det bliver megagodt!”

Musikken er selvfølgelig vigtig, og sekretariatschef Karsten Bech fra Jazz I Trekanten forklarer hvordan programmet er sammensat: ”Vi vil gerne præsentere et bredt spekter af musik af højeste kvalitet fra den unge danske jazzscene. Der vil både være mulighed for at høre unge, lokale talenter og lige efter nogle af de mest efterspurgte unge jazzbands, som fx Tabloid, Red Kite og OrgelDuo med blæsere fra Aarhus JazzOrchestra. Samtidig giver festivalen mulighed for at vise helt nye sider af jazzen, som fx trioen Smag På Dig Selv med to saxofoner og trommer, AySay, som blander jazzen med tyrkiske toner og total-oplevelsen ’Bananskolen’ af performeren Goodiepal & Pals”.

For at forhindre smittespredning på festivalen vil der stadig være krav om at vise et gyldigt corona-pas for at komme ind, og gennem festivalens billetsalg kan man let spore deltagerne, hvis der skulle vise sig at være smittede på pladsen.

Billetter til begge festival dage kan købe for 50 kr. hvis man er under 30 år eller har studiekort, og for andre koster det kun 150 kr. at få adgang til festivalens to dage. Der er også mulighed for at købe billet til en af dagene.

Kilde: Redaktionen