KIF's U19-ligahold i DM-kvartfinalen

Det er første gang i 8 år, at KIF Håndbold har et hold der kvalificerer sig til at spille med i de afgørende kampe til DM. (Foto: KIF Håndbold)
dato

KIF Kolding har et af landets bedste og mest talentfulde U19-ligahold. Det beviste spillerne på holdet, da de søndag eftermiddag i Sydbank Arena efter en nervepirrende dyst spillede uafgjort 31-31 mod HF Mors efter en KIF-føring på 19-17 ved pausen.

Af Ole Maass

Dermed kvalificerede KIF-drengene sig til DM-kvartfinalerne. For U19-holdet venter i de kommende to weekender to knald eller fald kampe mod Skanderborg AGF. Den første af de to kampe, spilles hjemme i Sydbank Arena den kommende søndag 14/4 kl. 13:30 i hal 1.

Det uafgjorte resultat betyder, at KIF slutter på fjerdepladsen i U19 ligaen, pulje 1. Vinderen af rækken, GOG kvalificerer sig direkte til finalestævnet, hvor landets fire bedste U19-hold skal kæmpe om DM-titlen.

Fra Sjælland har Nordsjælland Håndbold ligeledes kvalificeret sig direkte til finalestævnet. Det giver to kvartfinaler mellem KIF og Skanderborg samt HF Mors mod FIF, som spiller om de to sidste finalepladser.

Kampen mellem KIF og HF Mors søndag eftermiddag blev spillet med en glød og intensitet, som var en ligakamp – altså de voksnes liga – værdig. KIF var stort set i front gennem kampens første cirka 50 minutter, men HF Mors havde et par særdeles kraftfulde unge skytter, som tonsede mange mål ind bag en ellers uhyre velspillende Emil Lund i KIF-målet. Hos Mors har tre-fire af deres spillere da også allerede fået debut på Mors-Thys mandlige ligahold.

Men det samme har seks af spillerne på KIF's U19-ligahold – altså fået spilletid på ligaholdet. Det drejer sig om Pelle Boesen, Mikkel Lund, Victor Aunsbjerg Lyngsø, Sebastian Bertelsen, Hans Holst og Rasmus Thomsen. Og ikke mindst spillere som Pelle Boesen og Mikkel Lund faldt i øjnene med meget stærke præstationer søndag eftermiddag.

Og det samme må siges om målmand Emil Lund, som havde masser af store redninger. Men i øvrigt var det en rigtig stærk holdpræstation af hele holdet, som også tæller følgende spillere: Jeppe Nordklitgaard, Christian Sloth, John Sarfo, Jacob Vogt og Esben Panduro.

Hovedparten af spillerne på KIF-holdet har spillet sammen siden de var U14-spillere, og de unge KIF-talenter trænes af Lasse Boesen og Anders Munch.

Kampen mellem KIF og HF Mors fandt først sin afslutning i allersidste sekund, da KIF's storspillende målmand, Emil Lund, fandt endnu en redning frem på en fløjafslutning. Var den bold endt i mål havde KIF tabt med 31-32, og så var det Fredericia HK, som ville være endt på fjerdepladsen med udsigt til en DM-kvartfinale.

Sådan blev det ikke, og kampen viste så i øvrigt, at der på KIF-holdet er så meget kvalitet, så vi forhåbentlig i løbet af de kommende år får flere af disse unge talenter at se på KIF's mandlige ligahold.

Kampen i Sydbank Arena, hal 3, blev overværet en cirka 250 tilskuere, som udgjorde en meget medlevende kulisse.

KIF's målscorere var: Pelle Boesen, 15, Mikkel Lund, 6, Victor Lyngsø, 4, John Sarfo og Hans Holst, begge 2, Christian Sloth og Esben Panduro, begge 1 mål.

Det er første gang i 8 år, at KIF Håndbold har et hold der kvalificerer sig til at spille med i de afgørende kampe til DM.

Alle er velkomne i hallen på søndag d.14/4 kl. 13:30. Her får U19 Drengene brug for al den opbakning de kan få. Ses vi?


Kilde: KIF Håndbold | Ole Maass
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.