Kolding: Seks personer anholdt i flere aktioner hen over weekenden

Profilbillede

Personerne sigtes alle for indbrud i private hjem, og de to er allerede fængslet og endnu én på vej i grundlovsforhør.

I den forgangne weekend har Sydøstjyllands Politis konsekvente tilgang til anmeldelser om indbrud i private hjem givet pote. Det gælder om at få patruljer hurtigt frem til gerningsstedet og så arbejde målrettet med de oplysninger, der er.

Lørdag den 9. juli blev to mænd fængslede ved retten i Kolding. Mændene er h.h.v. 34 og 36 år. De blev anholdt på friske spor i en bil på vej væk efter et forsøg indbrud i en villa på Goldbækparken i Kolding natten til lørdag.

En nabo opdagede ubudne gæster i nabohaven, råbte op og tilkaldte derefter politiet. De to mænd er nu fængslet i fire uger, og efterforskningen fortsætter både i den konkrete sag og med at afdække om de pågældende måske har flere indbrud på samvittigheden.

Natten til mandag den 11. juli skete der endnu et indbrud i Kolding. Denne gang var det i Romerparken og det er endnu ikke endeligt opgjort, hvad der er stjålet. Men også denne gang lykkedes det Sydøstjyllands Politi at anholde den formodede gerningsmand på friske spor.

Gerningsmanden er en 40 årig mand. Manden var også ved anholdelsen stadigt i besiddelse af nogle af tyvekosterne fra indbruddet. Han fremstilles i grundlovsforhør ved retten i Kolding i dag med begæring om, at han bliver varetægtsfængslet. Også i denne sag fortsætter efterforskningen med de samme formål som ovenfor nævnt.

Endnu tre mænd på h.h.v. 22, 29 og 33 år, har været anholdt i weekenden på mistanke om, at de har begået indbrud. Denne gang var gerningsstedet en villa på Skovly i Kolding og indbruddet fandt sted natten til søndag den 10. juli. Disse tre anholdte er løsladte efter afhøring og efterforskningen fortsætter.

Der er på nuværende tidspunkt anmeldt 18 indbrud i Kolding siden fredag den 8. juli. Gerningsstederne er især beliggende i det sydlige Kolding. 

Af hensyn til den videre efterforskning i indbruddene, har Sydøstjyllands Politi ikke yderligere oplysninger til offentligheden på nuværende tidspunkt.

Som det fremgår, så kan det gøre en forskel, at årvågne naboer lige holder øje hen over hækken. Sydøstjyllands Politi gentager derfor opfordringen til at lave aktiv nabohjælp. 

Kilde: Sydøstjyllands Politi
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.