Fisk Med Mere er faktisk meget mere end en fiskehandel. Med den erfarne kok, Kim Christiansen, i sit kreative es ligger luksuriøse delikatesser lige for næsen af alle koldingensere og endda til fair priser og med mulighed for Take-Away.
Kim Christiansen, indehaveren af Fisk Med Mere, er uddannet kok og derfor er stedet mere end bare en traditionel fiskehandler.
Der bliver satset på fisken, men sidedishes og alt det der går så godt til fisk, såsom salater og andre småretter bliver også prioriteret.
Her kommer Kims baggrund med over 35 år i kokkefaget til udtryk, da det giver mod til at udvikle og prøve nye ting.
”Min fordel ved at have været kok er, at jeg kan tænke kreativt, hvad angår madlavning," fortæller Kim Christiansen og uddyber:
"Og netop fokusset på at tænke nyt og udvikle, er noget, som jeg vægter højt. Det er dér, jeg tror vores chance ligger – vi har en eksistens, fordi vi er en anderledes fiskebutik.”
Foto: Fisk Med Mere // Fisk Med Mere
Delikatesseoplevelsen du ikke vidste, du kunne få
Kim uddyber, at konkurrencen i forhold til supermarkederne kan være udfordrende, men at de derfor hos fiskehandleren i Kolding har valgt en anden vej.
”Jeg har selvfølgelig et meget større udvalg end detailhandlen, men jeg går også i en anden retning."
Hos Fisk Med Mere har de derfor valgt at satse på udsøgte delikatesser. Og Kim Christiansen lægger derfor stor vægt på udvalget hos Fisk Med Mere:
”Jeg har lidt det ry, at man kommer herned, hvis man gerne vil prøve noget nyt, eller noget man ikke kender. Der er som regel altid et eller andet spændende, man kan få hernede, eller en skøn delikatesse, man ikke vidste, man kunne få"
Hos Fisk Med Mere har de selvfølgelig alle de gængse fiskeretter, men oplever også, at detailhandlerne har også fået øjnene op for fisken.
”Det gør det svært at konkurrere inden for visse friske fisk," fortæller Kim Christiansen, men forklarer, hvorfor de tilbyder retter og produkter, man ikke kan finde i køledisken hos f.eks. Føtex:
"Som nævnt har vi et større udvalg end detailhandlen, men går lidt i en anden retning, og sørger for at man kan få det på en anden måde her."
"Sådan udvikler jeg på tingene. Og en uge kan man måske prøve en lækker ceviche her hos os.”
Koldings sundeste convenience Food
Hos Fisk Med Mere laver de utroligt mange færdigretter, forklarer Kim Christiansen, for han oplever, at folk i takt med at de har travlt, tit nedprioriterer madlavningen.
Og der er en færdigret heldigvis et super nemt og ernæringskorrekt tilbud.
”Vi kører lidt på, at vi har Koldings sundeste convenience food."
"Det er sund mad, det er nemt og det virker, for folk vil gerne spise både ernæringsmæssigt korrekt og sætte tænderne i en luksus fiskeoplevelse!"
”Vi har lidt forskellige udvalg, med mange forskellige fisk, og det er meget populært og en god måde at sælge fisk på," tilføjer han.
Foto: Fisk Med Mere // Fisk Med Mere
Fisk som delikatesse behøver ikke være overvældende dyrt
Hos Fisk Med Mere ligger det navnet, at de selvfølgelig gerne vil have folk til at spise mere fisk. Tillægsordet mere siger det hele.
Og Kim Christiansen oplever, at folk gerne vil oplevelsen i de lækre delikatesser, men at der kan være udfordringer i det.
Forretningen Fisk Med Mere er dog ikke så hårdt ramt, for de går den fornuftige vej.
”Ligesom så mange andre virksomheder, så er vi jo ramt lidt af de mange prisstigninger mm."
"De rammer så måske også ekstra hårdt, fordi vi i forvejen er i en dyr branche," fortæller Kim Christiansen og forklarer:
"Det er i forvejen dyrt at spise fisk, og nu skal vi så skrue det ekstra op, og det er op ad bakke.”
Men Kim Christiansen har imidlertid løsningen:
”Jeg kører en strategi, hvor vi holder vores priser moderate for simpelthen ikke at skræmme kunderne væk. Jeg håber også, at de er trofaste og kommer efter den gode smag og oplevelse."
Kim Christiansens vej i branchen
Kim Christansen er uddannet kok, og det er årsagen til, at han tænker anderledes end en traditionel fiskehandler.
"En fiskehandler er mere skarp på den helt nyfangne fisk, end jeg er, men mit kendskab til fisken i over 12 år rækker tilstrækkeligt,” forklarer Kim Christiansen, der var kok i Schweiz i en del år.
Han tog til Schweiz i 1987 og var køkkenchef indtil 1996, og blev i Schweiz indtil 2007.
Efter at have været køkkenchef kunne han mærke, at han elskede at lave mad og udfolde sig kreativt, strømlinet og præcist i køkkenet.
"Jeg prøver en masse ting af," fortæller Kim og tilføjer:
"Og jeg synes, at kunderne er enormt gode til at tage imod. Det er jo ikke hver dag, jeg laver noget nyt, men lige pludselig så får jeg en idé og til sidst er det kunderne, der bestemmer om en ret bliver til et hit hos os eller ej."
"På den måde skiller vi os ud fra andre. Det er efterspørgslen, der afgør den faste menu.”
En skæbnens vej
Kim Christiansen havde som kok aldrig en ambition om, at han skulle have sit eget. Men det ændrede sig hurtigt, da han kom hjem fra Schweiz og blev tilbudt at overtage en fiskebutik.
Inden for de første seks måneder blev han tilbudt forretningen, og i 2010 blev han selvstændig.
Det blev så til det der nu er Fisk Med Mere. Og det er sådan set gået forrygende, forklarer Kim.
Foto: Kim Christiansen // Fisk Med Mere
De nyeste tiltag
Kim Christiansen går med en plan om, at de skal have nogle flere tiltag inden for take-away.
Det har de ikke haft ressourcer til før, og i coronaperioden løb de stærkt og havde rigtig god vind i sejlene.
Planerne er ikke faste endnu, men det kan være alt fra skaldyrsfad til et luksus-stjerneskud, som Kim Christiansen har udviklet.
Det kommer til at koste stort set det samme som på en restaurant, men sidder så bare lige i skabet, forklarer Kim og uddyber:
”Sådan nogle ting vil jeg gerne lave, og det skal vi så begynde på."
"Jeg har det dog meget sådan, at hvis man skal gøre sådan noget her, så SKAL det være i orden."
Astronautgastronomi
Kim Christiansen uddyber sine tanker om den berømte astronautgastronomiske ret af Ida Davidsen.
"Jeg har slet ikke lyst til at konkurrere med stjerneskud, som man kan få billigt i supermarkeder. Det skal være en speciel oplevelse."
"Når jeg laver sådan et stjerneskud, så skal det bare sidde lige i skabet, så folk går hjem og får den der oplevelse af 'Hold kæft, det er godt!' og så vil de også gerne betale for det," fortæller kokken Kim Christiansen entusiastisk og konstaterer:
”Der er stadig rigtig mange mennesker i Kolding, der gerne vil have den gode, prisfornuftige oplevelse med vægt på de luksuriøse detaljer, og det kan de få her!”
Her finder du tiden og stedet for at få fingre i delikatesserne: