Lys i mørket: Større tilskud til Kolding Light Festival

Profilbillede

Kolding Light Festival møder opbakning med et tilskud til årets lysfest. 

Vi går ind i en tid på året, hvor der bliver færre lyse timer på dagen, og det påvirker nogle af os: Vi bliver mere trætte, og humøret kan måske også hænge lidt i bremsen. 

Nu skal Kolding Light Festival være med til at skabe endnu mere lys og glæde i decembermørket. For lysfestivalen kan se frem til et øget tilskud på 600.000 kr i alt, som er tildelt af Kulturudvalget og Økonomiudvalget. 

Pengene går til udvikling af lysfestivalen, og om tilskuddet fortsætter, vil være op til det nyvalgte byråd at beslutte senere på året. 

“Kolding Light Festival er blevet et kulturelt fyrtårn, som siden 2013 har været med til at sætte Kolding på landkortet. Med tilskuddet vil vi gerne understøtte ambitionen om at fastholde Kolding Light Festival som Danmarks største lysfestival,” siger Jesper Elkjær, formand for Kulturudvalget i Kolding Kommunes pressemeddelelse. 

Økonomiudvalget er også opsat på at støtte lysfestivalen:  

”Kolding Light Festival kombinerer kultur, bymidte og hygge på en fantastisk måde ved at skabe liv, og trække en masse mennesker ud i gaderne i den mørke tid. Jeg håber, vi med støtten kan bidrage til at skabe en endnu mere spektakulær lysfest i julemåneden,” siger borgmester, Jørn Pedersen, i pressemeddelelsen.

Kolding Light Festival er sammensat af spændende lyssætninger, videolys, interaktive installationer og lyskunst, som fylder byrummet op med lys. Det er Kolding Light Festival S/I, en non-profit selvejende institution, der arrangerer lysfestivalen. 

Du kan opleve lysfestivalen fra d. 2-4 december 2021.  

Kilde: Kolding Kommune: "Øget tilskud til Kolding Light Festival"