Midlertidig lukning af Borchs Gård

Profilbillede
Astrid Bruun

Så er den omfattende renovering af Borchs Gård i Kolding midtby næsten færdig. Men først skal asfalten have den sidste finish, så den bliver flot, jævn og holdbar, og den centrale parkeringsplads skal stribes op. Mens det foregår, vil Borchs Gård være midlertidig lukket for parkering 27. juli og i perioden 2.-10. august.

”Som vi tidligere har meldt ud, er det nødvendigt med en midlertidig lukning for at få belægningen gjort færdig. Når vi ikke lavede det såkaldte toplag, før vi åbnede alle 100 p-pladser i midten af juli, skyldes det, at entreprenøren først har kunnet få asfalten nu på grund af sommerferien,” oplyser landskabsarkitekt Thomas Thinghuus, Kolding Kommune.

Lukningen den 27. juli

27. juli vil Borchs Gård være lukket for parkering fra kl. 06 og frem til kl. 06 næste morgen. I det tidsrum færdiggøres asfalten på de store flader i Borchs Gård. Asfalten får en lidt lysere nuance end normal asfalt, så farven passer til den øvrige belægning.

”Entreprenøren har fået tilladelse til at arbejde frem til kl. 22, så der kan være lidt støj ud på aftenen. Når toplaget er lagt på, skal belægningen have mulighed for at hærde, men kl. 06 onsdag morgen åbner vi igen pladsen for parkering,” oplyser Thomas Thinghuus.

Lukningen i uge 31

I uge 31 lægges den sidste asfalt på. På de arealer, hvor belægningen ikke bliver udsat for helt så store belastninger, anvendes en asfalt, som er lidt mere grusagtig i strukturen. Variationen skal bidrage til at give den gamle baggård en flot og afvekslende belægning.

Lukningen 9. august

Når al asfalt er på plads efter uge 31, skal den nyrenoverede gård stribes op, så det bliver helt tydeligt, hvor man kan parkere.

”Stribearbejdet kræver tørvejr, så vi krydser fingre for, at det holder tørt mandag den 9. august, når vi tegner stregerne op,” siger Thomas Thinghuus.

Betalingsparkering igen

I den seneste tid har der været tre timers gratis parkering i Borchs Gård, fordi parkeringsområdet ikke var helt færdig. Men når Borchs Gård genåbner 10. august, kl. 06, vil det som før være med betalingsparkering. 

Du kan se alle kommunens p-pladser på den mobilvenlige hjemmeside parkering.kolding.dk. Det er gratis at parkere på langt de fleste pladser. Herudover har kommunen lejet flere end 100 p-pladser hos virksomheder, organisationer, boligselskaber, m.fl. De kan ses og bookes i app’en Visitors i gruppen, som hedder ”Kolding Midtby”. Pladserne er gratis at bruge og uden tidsbegrænsning, og de kan bookes på forhånd.

Stella Polaris i Borchs Gård

Med den omfattende renovering bliver Borchs Gård ikke bare en parkeringsplads, men også et grønt og historisk byrum, som vil kunne bruges til koncerter, julemarkeder og andre større events.

Trods asfaltarbejdet i uge 31 bliver Borchs Gård klar til at få sin debut som midlertidig kulturarena, når Kolding lørdag den 7. august deltager i Stella Polaris’ nye og corona-tilpassede format ”Live & Digital”, hvor musikprogrammet, som afvikles på Frederiksberg, transmitteres live til en række satellitter rundt om i landet - læs mere på MusikKoldings facebookside. 

Kilde: Redaktionen