Niels Johan Geil er ny leder af Café Paraplyen i Kolding

Foto: KFUM's Sociale Arbejde. Den sociale Café Paraplyen i Kolding har ansat Niels Johan Geil som ny leder.
dato

Den sociale Café Paraplyen i Kolding har ansat Niels Johan Geil som ny leder. Han kommer med en lang ledererfaring inden for det sociale og frivillige område og en brændende lyst til at gøre en forskel for mennesker i udsatte livssituationer.

- Bestyrelsen er meget glade for at have ansat Niels Johan Geil som leder af Café Paraplyen, og vi glæder os til samarbejdet. Niels Johan har en lang ledererfaring, og det er tydeligt, at han brænder for at gøre en forskel for mennesker i udsatte livssituationer. Hans værdigrundlag stemmer godt overens med KFUM’s Sociale Arbejde, og hans lune glimt i øjet vil helt sikkert blive budt varmt velkommen af caféens gæster, frivillige og ansatte, siger Gitte Thybo Pihl, bestyrelsesformand for Café Paraplyen og fortsætter:

- Vi er overbeviste om, at Niels Johan vil skabe de bedste rammer for caféens arbejde med mennesker i udsatte livssituationer og vil være en god repræsentant for caféen over for lokale samarbejdspartnere og kommunen.

En af Niels Johans første ledelsesopgaver bliver i samarbejde med caféens stedfortræder, Birtemarie Korsgaard Sørensen, at etablere Social Drive Out. Det er KFUM’s Sociale Arbejdes udkørende indsats, som ugentligt opsøger udsatte mennesker 87 steder i Danmark. Social Drive Out, som fik Kronprinsparrets Sociale Pris 2023, bringer nærvær og mad ud og skaber lokale fællesskaber. Social Drive Out løser konkrete problemer på stedet og formidler kontakt til videre hjælp i psykiatrien, sundhedsvæsenet, kommunen mv.


Niels Johan skal også arbejde på at skaffe flere frivillige til Café Paraplyen, så det bliver muligt at udvide åbningstiden og fortsat tilbyde en lang række sociale aktiviteter samt hjælp og støtte til caféens gæster. Interesserede frivillige kan læse mere på www.cafe-paraplyen.dk.

Niels Johan kommer fra et job som institutionschef på Udrejsecenter Kærshovedgård, og han har tidligere haft en række lederjob, bl.a. som afdelingsleder i AsylSyd og generalsekretær for både Youth For Understanding Danmark og KFUM-Spejderne. Før da var han forstander på Lunderskov Efterskole og leder af Pineview Christian Hostel i Nigeria.

64-årige Niels Johan er oprindeligt uddannet lærer og arbejdede også i en årrække som lærer på Blidstrup Ungdomsskole. Han har senere uddannet sig inden for ledelse, coaching, konflikthåndtering mv.

Niels Johan bor i Drejens ved Kolding med sin hustru. Sammen har de to voksne sønner og tre børnebørn. I fritiden læser han en masse bøger og lader de mentale batterier op i sommerhuset på Fanø eller i kajak på Kolding Fjord.

Café Paraplyen er en del af KFUM’s Sociale Arbejde, som hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer, fx mennesker i ensomhed, hjemløshed, psykisk sårbarhed, misbrug, fattigdom samt sårbare familier og andre, som står udsat. Med 200 institutioner og sociale tilbud, 1.200 ansatte og 2.750 frivillige er KFUM's Sociale Arbejde en af Danmarks største sociale diakonale organisationer.

Kilde: KFUM's Sociale Arbejde
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.