Nu er jordbær i sæson: Få 3 lækre opskrifter

Profilbillede
dato

Det knaldrøde fine bær, som smager sødt med et strejf af sommersol, er i sæson. Jordbærret er måske det nærmeste vi kommer på en hofspise i Danmark. Når de danske jordbær kommer ud i butikkerne, eller sælges i små boder på landevejene, er det tegn på, at nu er det endelig sommer. 

Smagen og kvaliteten er tydelig, når man smager på et forkomment jordbær fra Sydeuropa, og når man sætter tænderne i et dansk jordbær, som er plukket lige nu. Det hænger sammen med, at frugt og grønt mister smagsstoffer, når de høstes og transporteres over lange afstande.

Danske jordbær er dyrket herhjemme, rummer masser af smag og friskhed, og er samtidig et mere bæredygtigt valg i forhold til udenlandske bær, som trækker veksler på CO2-regnskabet. 

Her er tre nemme opskrifter med jordbær i hovedrollen: 

1. Baguette med brie og jordbær

Jordbærrene danner en syrligtsød kontrast til den fede brieost i denne nemme, lækre sandwich. Få opskriften fra sæson.dk.  

2. Pavlova med jordbær

Marengs, lime-flødeskum og friske jordbær - what's not to like? Desserten pavlova er nem at lave, du kan prøve denne opskrift fra Isabellas.dk. 

3. Jordbærsorbet

Sorbet er en fin, let dessert i sommervarmen. Jordbærsorbeten fra Louises Madblog har en god kraftig smag af jordbær, her er opskriften

Kilde: Redaktion