Bagte du surdejsbrød under lockdown? Under nedlukningen var der mange som kastede sig ud i surdejsbageriets kunst.
Men hvis du er blevet mæt mht. at lave surdej selv, så kan du besøge Ølands surdejsbageri, som for nylig åbnede med nye lokaler i Sundhedsoasen.
Det er de erfarne bagermestre Peder Sørensen og Ryan Mortensen, der har startet surdejsbageriet. Med mere end 30 år i branchen har de begge solid viden og gode ideer til at lave surdejsbrød, f.eks. var begge med, da Lagkagehuset etablerede sig i Danmark.
Der bages surdej i bageriet med respekt for de gamle håndværkstraditioner, kombineret med nye ideer og twists, der er med til at forny bagværket.
Bageriet byder på forskellige former for surdejsbrød. I den søde ende af menukortet kan du også få wienerbrød, croissanter, en lun spandauer, eller snegle og wienerstang.
Du kan også se nærmere på udvalget af sandwich, pizza, pølsehorn og salater, som følger årstiderne. Ølands Surdejsbageri findes på Bredgade 6b i Kolding.