Oplev Annette K. Nielsen: 'En rejse i lytningens univers' på Kolding Bibliotek

Foto: Lærke Posselt. Annette K. Nielsen er Videnskabsjournalist og gæster Kolding Bibliotek mandag den 19. september.
Profilbillede
dato

Mandag den 19. september kan du tage med til et forfatterforedrag om lydfølsomhed, magisk lytning og støj med udgangspunkt i ”Med på en lytter” på Kolding Bibliotek.

Videnskabsjournalist Annette K. Nielsen er lydfølsom ligesom 20-40% af befolkningen og følte sig tit begrænset af uønskede lyde, indtil hun lavede et eksperiment, der strakte sig over et år og forandrede hendes liv.

Det skriver hun om i den populærvidenskabelige bog Med på en lytter – en rejse i lytningens univers (2022).

Hendes år med magisk lytning tog sin begyndelse, da hun lagde ørepropperne på hylden og holdt op med at høre radio og podcasts for i stedet at lytte opmærksomt til verden omkring sig.

Sideløbende opsøgte hun en række danske og udenlandske topforskere og professionelle aktører, der med vidt forskellige afsæt beskæftiger sig med lytning og lyd. Det gælder for eksempel trafik- og nabostøjforskere, hval-, flagermus-, fugle- og frøforskere, lydbrandingeksperter og sansehistorikere.

I foredraget deler Annette gavmildt ud af alle de overraskende indsigter, forskerne har bibragt hende, og giver konkrete eksempler på, hvordan vi kan træne vores hørelse og blive mere lydopmærksomme.

Et levende og engageret foredrag krydret med oplæsning og spørgsmål fra salen.

En del af Hvad musikken gør ved os

Vær med til vidensfestival i Kolding om musik, lyd og sang d. 12.-24. september.

Mød Peter Vuust, Annette K. Nielsen og Erik Sommer. Lær mere om musik som sovemedicin, musikkens rolle i gudstjenesten eller livet som lydfølsom. Oplev morgensang, sangarrangementer for familier, plademesse og meget mere.

Find hele programmet her.

Tid: Mandag den 19. september – Kl. 19:00 - 20:30

Billetpris: 50 kr. – Køb din billet her.

Sted: Salene, Kolding Bibliotek

Målgruppe: For unge og voksne

Kilde: Kolding Bibliotekerne
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.