Team Rynkeby starter lørdag årets Tour gennem 14 danske byer: Kolding er iblandt

Team Rynkeby starter årets tur til Paris samme dag, som det professionelle Tour de France-felt tager hul på den franske rundtur.
dato

Mere end seks måneders forberedelser skal stå deres prøve, når motionscykelrytterne fra Team Rynkeby klikker i pedalerne og sætter kursen mod Paris lørdag den 29. juni. Mere end 300 ryttere fra Københavnsområdet starter samlet på Rigshospitalet mellem kl. 8:00 og 9:30.

Samme dag, som de professionelle cykelryttere tager hul på årets udgave af Tour de France, klikker godt 1.000 danske motionscykelryttere i pedalerne for at køre med velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby til Paris.

Den otte dage lange cykeltur til den franske hovedstad er kulminationen på godt seks måneders forberedelse, hvor de gulklædte cykelmotionister har tilbagelagt hundredvis af træningskilometer samtidig med, at de har rejst penge til børn med kritiske sygdomme. 

- Mange af deltagerne kommer ind i projektet uden den helt store erfaring med motionscykling, kørsel i et felt og alt det, der hører sig til. Men når de sætter sig i sadlen for at køre mod Paris, er mange af dem en helt ny udgave af sig selv. De er sundere, er i bedre form og har fået venner for livet. Der er sket en helt vanvittig transformation i forhold til de mennesker, der kom ind ad døren i efteråret, siger Steffen Juncker, landechef for Team Rynkeby i Danmark. 

Ryttere fra hele Europa
De danske deltagere fordeler sig på 19 forskellige hold, som sendes afsted fra 14 forskellige byer den 28. og 29. juni. 

Derudover har Team Rynkeby skabt fem specialhold, der starter turen til Paris uden for landets grænser. Blandt andet skal flere af holdene prøve kræfter med Alperne inden de forsætter mod Paris, hvor turen afsluttes næste lørdag med paradekørsel sammen med de øvrige Team Rynkeby-hold fra hele Europa.

I alt består velgørenhedscykelholdet af knap 2.100 cykelryttere og 535 hjælpere fordelt på 65 hold i otte lande.  

- Det er altid et imponerende syn, når Team Rynkeby maler Paris gul med gulklædte cykelryttere så langt øjet rækker. For de ryttere, som ikke har prøvet det før, bliver det en overvældende og rørende oplevelse – det bliver det i øvrigt også for alle os andre, siger Steffen Juncker.

Team Rynkebys cykeltur til Paris er ca. 1.300 km lang og består for de fleste holds vedkommende af otte etaper. Turen afsluttes i Paris den 6. juli.

Hvis du kunne tænke dig at cykle til Paris med Team Rynkeby, kan du ansøge om en plads på næste års hold her... 

Her starter Team Rynkeby turen til Paris...


Kilde: Team Rynkeby Fonden
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.