Tre parter dømt for ulovlig transport af gods

Profilbillede
dato

Et vognmandsselskab, en medarbejder og en ejer fra et andet vognmandsselskab er blevet dømt for at transportere gods for fremmed regning uden tilladelse.

Retten i Kolding har mandag den 4. december 2023 afsagt dom i en sag mod et vognmandsselskab, en medarbejder i selskabet og en ejer af en anden vognmandsvirksomhed, alle fra området mellem Brande og Nørre Snede.

Vognmandsselskabet er blevet dømt for tilbage i november og december 2020 at udføre godskørsel for fremmed regning uden tilladelse. Medarbejderen og ejeren af den anden vognmandsvirksomhed blev dømt for deres medvirken.

Vognmandsselskabet havde ikke tilladelser til at udføre godskørsel for fremmed regning. Medarbejderen lavede alligevel en aftale med en speditør om at udføre godskørsel for fremmed regning og kørte så selv transporterne på daglig basis.
Ejeren af den anden vognmandsvirksomhed, der havde tilladelse til at udføre godskørsel for fremmed regning, lod sig indsætte som direktør i vognmandsselskabet og udlånte tilladelserne fra sin egen virksomhed.

Ifølge Godskørselsloven (§ 1, stk. 1, 1. pkt) kræver det tilladelse at udføre godskørsel for fremmed regning, og ifølge Europa-Parlamentets og Rådets forordning 1072/2009 artikel 4, stk. 6, 1. pkt. udstedes tilladelsen til transportvirksomheden, og kan ikke overdrages til tredjemand.

Straffen lød på 140.000 DKK for hver af de tre tiltalte. På grund af sagsbehandlingstiden blev beløbet nedsat til 67.500 DKK. Alle tre tiltalte nægtede sig skyldige. Deres holdning til dommen kendes ikke.
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydøstjyllands Politi.
Kilde: Sydøstjyllands Politi