A Hereford Beefstouw byder på højkvalitets bøffer i historiens vingesus

Profilbillede
dato

På Helligkorsgade i Kolding finder man byens næstældste renæssancehus. I dag lægger det fredede gavlhus lokaler til middage, hvor høj kvalitet og den gode oplevelse er i fokus. Og i det åbne køkken hos A Hereford Beefstouw er man ikke bange for at tænke i nye idéer, hvis udfordringer banker på døren.

”Hvis bare vægge kunne tale” er en vending, som mange ofte hører, hvis man besøger historiske steder rundt omkring i landet. Det samme kunne man fristes til at sige, når snakken falder på bøfhuset A Hereford Beefstouw i Kolding, som har serveret kødfyldige retter siden 1984 i de historiske renæssanceomgivelser.

Indehaveren af A Hereford Beefstouw i Kolding, Ruben Bech, kunne i denne måned fejre 30-års jubilæum bag roret i restauranten. Ruben Bech har siden gymnasietiden været en del af Hereford-gruppen. Det var særligt de unikke omgivelser i Kolding, som trak den fremtidige franchiseejer mod byen:

”Jeg startede med at arbejde hos A Hereford Beefstouw i Skive efter gymnasiet. Der var jeg i tre-fire år, hvor jeg både arbejdede som kok, tjener osv. Men en dag tog jeg afsted for at se vores afdeling i Kolding. Mine bedsteforældre boede nemlig i byen. Og der så jeg et renæssancehus fra 1632, som var helt specielt. Det er et bindingsværk. Og byens ældste hus fra 1589 ligger lige ved siden af som nabo. Det er jo helt unikt,” fortæller Ruben Bech.


Foto: Ruben Bech fejrede 30 års jubilæum den 1 april 2022. 

Udover de særlige historistiske rammer er lokalerne præget af moderne kunst og design, som er en indgroet del af konceptet hos A Hereford Beefstouw:

”Det føles som om man træder ind i en forsvunden tid. Vi har meget kunst på væggene, Wegner-stole og en masse andet design. Så det er en helt speciel blanding af det moderne og antikke. Lige nu har jeg Carl-Henning Pedersen på alle væggene. Men udstillingerne skifter ofte, så der er altid noget nyt for gæsterne at opleve,” uddyber Ruben Bech.

Historiske begivenheder giver nye idéer
Med husets høje alder har lokalerne lagt mursten til adskillige store begivenheder gennem historien. Nogle mere udfordrende end andre. Coronakrisen var en særlig hård periode for restaurationsbranchen. A Hereford Beefstouw så dog udfordringen, som en mulighed for at afprøve nye tiltag, som skulle vise sig at blive til en succes:

”Udfordringerne under pandemien fik os til at tænke på en helt anden måde. Vi har i mange år haft en stor salatbar. Under pandemien fandt vi ud af, at det kunne vi ikke fortsætte med. Vi turde ikke have den smittekilde. Så vi begyndte at lave sæsonsalater ude i køkkenet, som gæsterne får serveret ved siden af deres bøffer. Det har været en kæmpestor succes, og gæsterne har taget rigtig godt imod det,” siger den 55-årige indehaver.

Ud over den lavere smitterisiko har Ruben Bech både bemærket, at det nye tiltag giver en anden oplevelse for gæsterne, og at restauranten har mindsket madspildet:

”Det har givet en hel anden ro ved bordet, når der ikke hele tiden mangler en gæst, som er oppe ved salatbaren. Man er samlet omkring måltiden på en helt anden måde. En anden ting er madspildet. I løbet af en enkelt aften kunne vi fylde mindst en eller to affaldssække, som bare skulle smides ud. Det nye tiltag er tydeligvis med til at mindske madspildet,” uddyber Ruben Bech.

Kvalitet over kvantitet
Det voksende fokus på klimaforandringerne er ikke gået ubemærket hen hos A Hereford Beefstouw i Kolding, som tydeligt har lagt mærke til danskernes ændrede vaner:

”Folk spiser stadigvæk oksekød, selvom man samtidig tænker på klimaet. Vi har dog kunne mærke, at folk måske spiser lidt mindre oksekød. Men når de gør det, vil de gerne have den rigtig gode kvalitet. Man går altså ikke længere efter kvantitet. Gæsterne vil gerne betale for kvaliteten. Jeg tror, det er derfor vi stadigvæk har succes,” siger Ruben Bech


For at sikre den gode kvalitet i restaurantkæden, som udover røde bøffer også tilbyder fisk, kylling og endda en plantebøf, har A Hereford Beefstouw deres egen farm i Australien, som leverer kød til alle restauranterne:

”Vi har vores egen farm i Australien, hvor vores kød primært kommer fra. Vi forsøger at finde den højeste kvalitet, vi overhovedet kan. Lige nu kører vi med European Angus. Her går køerne på græs det meste af tiden. De sidste tre måneder bliver de kornfordret med majs. Det giver en helt speciel fedtmarmorering og en super smag til kødet,” afslutter Ruben Bech

Kunne du tænke dig at besøge restauranten i de unikke renæssanceomgivelser?

Følg da med i arrangementer og nyheder på A Hereford Beefstouw Koldings Facebook-side her.

Man kan læse mere om kædens historie og bestille bord på hjemmesiden her

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: A Hereford Beefstouw // Ruben Bech