Efter sommerferien flytter Bæredygtighedshuset fra lejede lokaler i Jernbanegade 3 til Kolding Bibliotek på Slotssøvejen 4. Dermed tager Bæredygtighedshuset hul på en ny æra, der skal give de bæredygtige indsatser i Kolding Kommune ekstra flyvehøjde.
Bæredygtighedshuset får egne rammer i bibliotekets stueetage og får et tæt samarbejde med biblioteket omkring bæredygtighed, som i forvejen i høj grad er et fokusområde for biblioteket. Sidste år blev Koldingbibliotekerne, som et af de første biblioteker i Danmark, certificeret som verdensmåls-bibliotek.
- Ved at pulje ressourcerne får vi for det første en større trækkraft, hvor Bæredygtighedshuset og biblioteket sammen kan udvikle nye idéer, projekter og indsatser. Og for det andet er der et stort potentiale for at nå ud til mange flere borgere ved at være til stede, der, hvor der i forvejen kommer mange mennesker, fortæller borgmester Knud Erik Langhoff og tilføjer:
- Bæredygtighedshuset og Koldingbibliotekerne deler desuden mange af de samme bæredygtige ambitioner og mål og derfor er der ingen tvivl om, at det vil give stor synergi at forene kræfterne og med gode muligheder for at pulje ressourcer, viden og kompetencer.
Sidste år havde Koldingbibliotekerne knap en halv mio. besøgende og har samtidig også afdelinger og biblioteksstationer i kommunens center- og landsbyer og tanken er, at det kan blive en katalysator for at brede de bæredygtige budskaber ud til endnu flere borgere. Det er blandt andet planen at lave fælles projekter, udstillinger, events og arrangementer og fælles formidling, fx til skoleklasser og andre specifikke målgrupper.
Bæredygtig flytning
Bæredygtighedshuset udspringer af Kolding Kommunes Bæredygtighedsstrategi og tilbage i 2020 pegede Kolding Byråd på en placering af Bæredygtighedshuset på gågaden med en indbygget præmis om, at beliggenheden var en midlertidig løsning. Bevillingen til placeringen på Jernbanegade udløber med udgangen af 2023 og det har givet anledning til at evaluere beliggenheden.
Da Bæredygtighedshuset i sin tid blev placeret i gågaden, var det blandt andet for at bidrage til mere liv i midtbyen og ud fra et ønske om at skabe størst mulig synlighed og åbenhed og på den måde at være et knudepunkt for den bæredygtige omstilling i Kolding kommune.
- Det formål har Bæredygtighedshuset opfyldt og den ambition er ikke ændret. Men ved at flytte ind på Kolding Bibliotek får vi en mere bæredygtig løsning, hvor vi bedre udnytter vores kommunale kvadratmeter og hvor Bæredygtighedshuset og Koldingbibliotekerne sammen kan skabe en stærk fælles platform for bæredygtighed, fastslår Knud Erik Langhoff.
Læs mere om Kolding Kommunes bæredygtigheds-indsats.
https://www.kolding.dk/om-kommunen/nyhedsarkiv/baeredygtighedshuset-og-koldingbibliotekerne-samler-kraefterne/