Studerende på boligjagt i Kolding – Få ekspertens råd til en god flytning

Profilbillede
dato

Med årets rekordstore optag på de videregående uddannelser skal mange på boligjagt. Flytteekspert i Kolding, som i øjeblikket oplever stor efterspørgsel på depotrum til byens studerende, rådgiver til en god flytning.

I slutningen af juli kunne rekordmange kommende studerende – heraf 506 på Erhvervsakademiet i Kolding – glæde sig over at være kommet ind på en videregående uddannelse. Optaget på landets uddannelser afspejles blandt andet i boligmarkedet, og hos BOXIT i Kolding, der specialiserer sig i flytte- og opbevaringsløsninger, oplever man en stigende efterspørgsel i august på især depotrum, som mange kommende studerende har brug for, indtil der er styr på den fremtidige boligsituation.

Også BOXIT, der specialiserer sig i flytte- og opbevaringsløsninger, oplever en stigende efterspørgsel i august på især depotrum, som mange kommende studerende har brug for, indtil der er styr på den fremtidige boligsituation.

Vi løber ekstra stærkt inden studiestart, hvor mange studerende er boligsøgende. Vi ser ofte, at en del stadig mangler at knække koden til boligmarkedet, når studiet er i gang, og mange lejer derfor et depotrum til deres ting i en kortere periode og bor hos en god ven eller veninde, før de finder en permanent bopæl, siger afdelingsleder hos BOXIT i Kolding Christian Franks, der anbefaler følgende råd til en vellykket flytning.

Spis, donér og kassér
Det siger sig selv, at jo mindre, der skal flyttes, des nemmere, og sjældent fås en bedre anledning til at rydde ud i gemmerne end en flytning. Hvis du har mange ting, du ikke længere bruger, kan noget måske doneres til velgørenhed, mens andet bare skal smides ud. Begynd gerne at spise, hvad du har i fryseren et par uger inden, du skal flytte – så undgår du også besværet med at flytte tøende madvarer. 

Pak en weekendtaske
Lige efter flytningen – inden tingene atter er pakket ud af flyttekasserne – er det surt, hvis tandbørsten, rene underbukser eller andre essentielle ejendele ikke er til at finde. Pak derfor en taske eller flyttekasse, der kan holde dig kørende et døgns tid, med det mest basale som for eksempel toiletsager, håndklæde og tøj til et par dage.  

Pak klogt
Hvis du har pakket tilfældigt, risikerer du at skulle rode mange kasser igennem for at finde, hvad du har brug for. Så pak dine køkkenting i én kasse og dit tøj i en anden og marker tydeligt, hvilket rum hver kasse tilhører. Når du pakker skrøbelige ting som glas eller porcelæn skal du være særligt påpasselig. Til glassene er det en god ide at bruge glasindsatse i flyttekasserne, og til porcelæn er silkepapir ideelt til indpakning. Husk derudover, at flyttekasserne ikke må pakkes for tungt – hellere mange lette kasser end få tunge. 

Vær i god tid
Selvom du måske ikke synes, at du har meget, der skal flyttes, tager arbejdet ofte længere end forventet. Begynd derfor at pakke i god tid, og spørg familie og venner om flyttehjælp, så snart du kender datoen. Er der mange, der kan give en hånd, behøver det nemlig ikke blive en hverken hård eller sur tjans for nogen. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Epicent.dk