Bliv afdelingsleder i Kolding og styrk ungeindsatsen med vejledning og talentudvikling

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Ungeområdets hovedopgave er at skabe en sammenhængende og koordineret indsats for unge, som står over for forskellige udfordringer. Vi arbejder for at sikre, at unge i Kolding Kommune opnår et selvstændigt og meningsfuldt liv, enten gennem uddannelse eller beskæftigelse. Vores succes måles på, hvorvidt de unge finder deres vej og skaber en fremtid for sig selv.

Til at varetage denne vigtige opgave søger Center for Vejledning og Talentudvikling en engageret afdelingsleder. Vi leder efter en person med en dybdegående faglig forståelse af ungeområdet, en særlig indsigt i ungekultur, samt evnen til at skabe overblik og struktur, så vores dygtige medarbejdere kan udføre deres opgaver med de bedste forudsætninger.

Afdelingsleder for ungevejledning og særlige indsatser

Medarbejderne i afdelingen er alle optaget af at gøre det ikke bare godt, men meningsfuldt for de unge. De tænker muligheder, lovgivning og udvikling, og de udfordrer gerne rammerne, når det er til den unges bedste. Men de er også realistiske i, at centeret skal prioritere og nogle gange optimere, så de unge får størst mulig værdi af indsatserne. Derfor er det også naturligt for os at måle og have fokus på vores resultater. 

Du vil blive leder for tre teams.

  • Ungevejlederne arbejder med uddannelsesvejledning for alle unge op til 25 år særligt med fokus på de unge på specialskoler og unge, der har svært ved at finde deres vej i uddannelsessystemet.
  • Talentudviklere har en forbyggende funktion og støtter unge fra udskoling og til de fylder 25 år, der gør det vanskeligt for dem at etablere sig i uddannelse eller beskæftigelse. Gennem en række målrettede og tværfagligt koordinerede indsatser hjælper vi disse unge med at finde fodfæste og udvikle deres potentiale.
  • Erhvervspraktik- og fritidsjobkoordinatorer hjælper med at skabe broer til arbejdsmarkedet for unge i udskolingen og mellem 13-17 år. De arbejder med at etablere virksomhedskontakter, organisere særpraktikker og hjælpe unge med at finde fritidsjob. Målet er at støtte de unge i deres første skridt ind på arbejdsmarkedet og give dem den erfaring, der kan hjælpe dem videre i livet.

Der er kulturelle forskelligheder, både fordi de knap 20 medarbejdere er forskellige som mennesker, men også fordi deres indsatser spænder så bredt som de gør. De går lige fra kollektiv UU-vejledning i grundskolen til talentudvikling og fritidsjob, som er en meget mere individuel tilgang – hvor især arbejdet med talentudvikling af særligt sårbare unge er en indsats over mange år.

Dine kvalifikationer og rollen som afdelingsleder

Vi søger en afdelingsleder med en socialfaglig eller anden relevant mellemlang uddannelse, f.eks. som lærer, pædagog eller socialrådgiver.  Du har enten ledererfaring og/eller en lederuddannelse. Du skal kunne understøtte medarbejdere i deres arbejde og være på både kant og forkant med lovgivningen på området. Du balancerer mellem det meget konkrete, hvor du mestrer de hurtige svar og det meget komplekse, hvor du skaber plads til fagfaglige drøftelser.

Som leder er du optaget af ungdomskulturen, har en forståelse for de nyeste samfundstendenser og hvordan du kan rammesætte medarbejdernes kompetencer, så de kan lykkes med både den enkelte, men også understøtte medarbejderne i at se de mange muligheder på tværs både i kommunen og i civilsamfundet.

Du skal som leder skabe forståelse og sikre meningsdannelse, både i forhold til en kommunal praksis og lovgivning, men også i forhold til de politiske ambitioner. Du kan sætte en retning, og se potentialer og kompetencer i de skæve snitflader. Du skaber forståelse blandt dine medarbejdere, fordi du kommunikerer let og intuitivt.

Center for Vejledning og Talentudvikling

Du bliver en del af ledelsen på et ungeområde, som er en del af social-og arbejdsmarkedsforvaltningen. Ungeområdets ledelse består af en ungechef, fire centerledere og ni afdelingsledere, hvor to af de andre centre også har til huse med ungecenteret på Tvedvej i Kolding.

Center for Vejledning og Talentudvikling er et nyt center fra slutningen af 2023, som arbejder ind i mange vigtige strategiske indsatser, som skal hjælpe unge i Kolding Kommune, men især:

  • Den kommunale ungeindsats, hvor medarbejderne indgår i KUI-teams og som kontaktpersoner for de unge.
  • Tættere samarbejde med skoler, hvor vi arbejder med forpligtende strategiske opgaver og udviklingsprojekter, der styrker relationen mellem skole og fritidssektoren.
  • Oplyst uddannelsesvalg, hvor centeret hjælper unge i at træffe kvalificerede valg om deres uddannelse baseret på den vejledning, der modtager i grundskolen.
  • Reducere antallet af NEET-unge, hvor vi har fokus på at støtte unge uden for uddannelse og beskæftigelse gennem fritidsjob, praktikker og alternative veje til job og uddannelse.

Center for Vejledning og Talentudvikling ledes af en centerleder og dig som afdelingsleder. Herudover er der en faglig koordinator, som understøtter centerlederen i forhold til grundskoleafdelingen. Af din centerleder kan du forvente en tydelig retning, høj faglighed og klar kommunikation, men du vil også få et stort ledelsesmandat og stor frihed til at skabe den struktur, der giver de bedste rammer for succes.

Borgerens Centrum

I Kolding Kommune arbejder alle forvaltninger ud fra Borgerens Centrum og 1-2-3-modellen. Det er vores fælles tilgang til opgaveløsning, og det giver os et fælles udgangspunkt, når vi skal skabe sammenhæng og løsninger på tværs. Et udgangspunkt, hvor vi er nysgerrige og stiller spørgsmål til borgeren, før vi begynder at tænke i faglige løsninger. Vi tager altså udgangspunkt i borgernes virkelighed og lader systemet komme til borgerne – ikke omvendt.  

På den måde sikrer vi os både, at borgerne får et tilfredsstillende forløb med kommunen, og at vi får brugt vores faglighed på den rigtige måde. At vi tjener borgernes bedste – og det fælles bedste. 

Vi arbejder på også ud fra et fælles moderne børne- og ungesyn, der skal sikre, at den unge anerkendes for dem, de er med baggrund i en stærk vished om, at alle børn og unge gør det bedste, de kan, og at de skal støttes relevant i deres udvikling. Vi ønsker med vores tilgang, at inddrage den unge i beslutninger, der vedrører deres eget liv.

Vil du vide mere?

Det fælles Børne-Unge Syn 

Ledelsesgrundlag 

Du er også velkommen til at kontakte Centerleder for Vejledning og Talentudvikling Christina Arvad Brill på 51 70 03 89

Løn og ansættelsesvilkår

Løn og ansættelse i henhold til gældende overenskomst efter principperne i Ny Løn og efter aftale med den forhandlingsberettigede organisation.

Ansøgning via knappen "send ansøgning"

Ansøgningsfrist er søndag d. 10. november.

Vi afholder 1. samtalerunde fredag d. 15. november og 2. samtale afholdes mandag d. 25. november, hvor der vil indgå en case.

Der gennemføres en personprofilanalyse med personlig tilbagemelding af HR mellem 1. og 2. samtale, ligesom der fredag d. 22. november vil være mulighed for en uformel kaffesnak Christina Arvad Brill.

Stillingen ønskes besat hurtigst muligt senest 1. januar 2025.

Du sender din ansøgning online ved at bruge knappen "send ansøgning". Husk at vedhæfte din ansøgning og CV samt andre relevante bilag.

Forud for ansættelse indhenter Kolding Kommune straffeattest/børneattest, når loven kræver det, eller stillingen i øvrigt berettiger til det.

Kolding Kommune opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, handicap, religion og etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=4ab1fed1)

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Kolding Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Kolding Kommune - Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen SAF, Nicolaiplads, 6000 Kolding

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 10-11-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6130473

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet