JazzHouse Kolding flytter alle sine koncerter i sommer ud på Koldings nye urbane scene – Godset UJNFOR – og skaber festivalstemning over fem jazzdage igennem sommeren.
Jazz i Trekanten flytter alle JazzHouse Koldings sommeraktiviteter ud på Godsets helt nye udendørs scene. Godset UJNFOR er Koldings nye urbane scene bygget af gamle containere, genbrugsmøbler, paller, opfindsomhed og god karma.
JazzHouse Kolding, som i sommer hedder JazzHouse UJNFOR, er Jazz I Trekantens unge jazzscene, og al planlægning og gennemførelse af koncerter er lagt i hænderne på omkring 20 unge frivillige, der de sidste uger har knoklet for at få et fedt program klar til ikke mindre end fem herlige jazzdage over de kommende sommermåneder.
De unge og Jazz I Trekanten har været med til at indrette den nye urbane scene og Lærke Ravn Nissen er en af de unge, der ud fra forbilleder fra store byer som Amsterdam og Berlin har været aktiv. ”Vi vil gerne give de unge mulighed for at samle sig i den Corona-boble de færdes i til dagligt. Vi har skaffet en masse genbrugsmøbler, som man selv sætter sammen til sin helt egen dagligstue, hvor man kan hænge ud og hygge sig hele aftenen mens man hører noget lækker musik.” fortæller hun. I baren, der ligesom scenen er en ombygget container, kan man købe kolde drikkevarer, og der er mulighed for selv at tage mad med ind og spise på pladsen.
”Vi vil skabe festival-stemning på JazzHouse UJNFOR, som erstatning for de mange store festivaler, der igen i år er aflyst. Sammen med Godset skaber vi nu en levende sommermusikscene i Kolding, som også de næste år vil være attraktiv for både lokale musikelskere og kulturturister.” siger Karsten Bech, der er daglig leder af Jazz I Trekanten.
JazzHouse UJNFOR afholdes første gang på fredag og pladsen åbner kl. 16 med gode jazzvinyler på pladespilleren, før og mellem de tre planlagte og meget forskellige livekoncerter fra kl. 17 til ca. kl. 23 hvor pladsen lukker. Som noget nyt skal der af Corona-hensyn købes billet, men prisen på 30 kr. hvis man er under 30 år eller har studiekort er overkommelig for langt de fleste.
Musikprogrammet er valgt af de unge frivillige og August Baggesen Hilger er en af dem der har hørt mange timers musik og kontaktet masser af musikere. ”Vi har valgt nogle dygtige lokale musikere fra enten MGK Syd eller Syddansk Musikkonservatorie, så JazzHouse også er en talentscene.” fortæller August og forklarer at programmet er lagt, så det viser hvor meget forskellig moderne jazz der findes i dag og slutter ”og så har vi valgt en række fede upcoming bands, som vi ved mange unge lytter til i dag”.