Efter Planklagenævnet i november ophævede lokalplanen og miljørapporten for Marina City, følger Miljø- og Fødevareklagenævnet nu trop med den begrundelse, at Planklagenævnet allerede har behandlet sagen. Miljø- og Fødevareklagenævnet har ikke taget stilling til sagen i øvrigt, og det ændrer derfor ikke på det videre arbejde med Marina City.
Den nye afgørelse vil indgå i det arbejde, som allerede er i gang med at opdatere miljørapporten og lokalplanen for Marina City. Efter at Planklagenævnet ophævede planerne sidste år, gik Kolding Kommune i gang med at opdatere dem.
Her er tale om et meget omfattende arbejde, som forventes at vare året ud, med endelige planer og tilladelser på plads i 2024. Det skal bla. beskrives, hvordan støj fra Kolding Havn håndteres.
Nye test forsætter
Marina City skal blive en ny bæredygtig bydel med en topmoderne lystbådehavn med plads til 1.000 både, fritidsfaciliteter i forbindelse med vandet, maritime erhverv, havnepromenade, en ny strandpark og ca. 350 boliger.
I forvejen er Kolding Kommune på vej til at teste en helt ny uddybningsteknik store perspektiver. For at gennemføre Marina City er det nødvendigt at øge vanddybden til ny sejlrende, nyt havnebassin og under dæmningen, som skal omkranse det nye landareal.
Den traditionelle løsning er at flytte bundmateriale fra marinaen til Lillebælt. I stedet arbejder Kolding Kommune målrettet på at finde en mulig løsning, som kan begrænse eller helt fjerne behovet for at grave bundmaterialerne op.
Dette arbejde fortsætter ligeledes med Kystdirektoratets opbakning. Derfor får det ikke umiddelbart nogen betydning, at Miljø- og Fødevareklagenævnet følger Planklagenævnet.
Den nye teknik kan få væsentlig indflydelse på miljørapporten. Arbejdet med den ny teknik går i gang inden længe. Læs mere om den nye teknik
https://www.kolding.dk/om-kommunen/nyhedsarkiv/miljo-og-fodevareklagenaevnet-folger-planklagenaevnet-om-marina-city/