Mange dyre-, plante- og svampearter oplever i disse år en massiv tilbagegang, men hvornår begyndte denne nedgang, og hvad er årsagerne? Aftenens foredrag vil give dig en dybere forståelse af naturens spilleregler og hvordan vi kan hjælpe truede arter.
Eksperter dykker ned i naturens historie og fremtidRasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage publikum med tilbage til en tid, hvor planeten myldrede med eksotiske dyr som huleløver. Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil guide os gennem et historisk landskab fyldt med blomster- og insektrige enge, mens Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil fokusere på nutidens udfordringer og projekter der skal forbedre forholdene for den vilde natur i Danmark.
Muligheder for at vende udviklingenForedraget vil også give indblik i de menneskeskabte trusler mod naturen og hvordan vi kan vende tilbagegangen til fremgang. Hør om naturforbedrende projekter, der allerede er søsat eller planlagt, og hvordan forskellige aktører arbejder for at skabe bedre forhold for biodiversiteten.
Arrangementet er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" og streames live fra Aarhus Universitet. For mere information, billeder og pladsreservation, besøg denne side. For at modtage bonusmateriale og kommende foredragstips, kan du følge foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 12. november 2024
Tid: Kl. 19.00
Sted: Munkensdam Gymnasium, Tøndervej 100, 6000 Kolding
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle
Arrangør: Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her