Oplev Carlsbergs banebrydende forskning i Kolding

dato

Tag del i en spændende aften med Carlsbergs forskningslaboratorium, der byder på indsigtsfulde foredrag om ølbrygningens videnskab og udvikling. Foredraget finder sted tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 på Kolding Gymnasium, HF-kursus & IB School.

Carlsberg er kendt for mere end blot ølbrygning. Deres forskningslaboratorium har i mange år bidraget til både ølproduktionen og den grundlæggende naturvidenskab. I dette foredrag får du mulighed for at dykke ned i laboratoriets mange opdagelser, herunder rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og den klik-kemi, som Morten Meldal blev tildelt Nobelprisen for i 2022.

Forædling af byg og humle

Foredraget vil give indblik i, hvordan Carlsberg Laboratorium arbejder med forædling af byg og humle for at dyrke dem bæredygtigt. Lederen af laboratoriet, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund vil dele deres viden om, hvordan forskellige malttyper med unikke smagsprofiler skabes gennem maltning.

Innovative gærtyper og klimatolerante fødevarer

Carlsbergs forskere arbejder også på udviklingen af nye gærtyper, der ikke danner alkohol, men stadig gærer, hvilket muliggør produktion af alkoholfrit øl uden at kompromittere smagen. Desuden vil foredraget præsentere den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, der sigter mod at forbedre planter tilpasset skiftende klimaforhold.

Smagsprøver og streaming

Under foredraget vil deltagerne blive budt på smagsprøver af fem udvalgte øltyper, som præsenteres løbende. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Kolding Gymnasium, HF-kursus & IB School, Skovvangen 10, 6000 Kolding
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget: her
Arrangør: Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut