BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Ph.d.-stilling i ’Transition Design’ på Designskolen Kolding
Designskolen Kolding ønsker hermed at modtage ansøgninger til et ph.d.-projekt med fokus på ’Transition Design’. Ph.d.-projektet gennemføres som del af forsknings- og udviklingsprojektet ’Socio-Technical Transition for a Circular Diaper System in 2030 (Blesystem2030),’ som netop har opnået funding fra partnerskabet ’TRACE – a transition towards circular economy.’ Projektet gennemføres i samarbejde med Syddansk Universitet, Abena, Textilia, Odense Renovation, Aarhus Kommune og Odense Kommune. Stillingen er 3-årig og på fuld tid. Ansættelse og aflønning vil ske i henhold til gældende overenskomst.
Omtrent 500 millioner engangsbleer bruges hvert år i Danmark, svarende til 50-100.000 tons bleaffald, hvoraf 10-15.000 tons er plastaffald. Der findes ressource-besparende løsninger såsom hybridbleer, men deres brug i offentlige/private plejeinstitutioner såvel som i husholdninger er stadig minimal. Desuden er ressourcebesparende løsningers bæredygtighedsrelaterede fordele i forhold til engangsbleer usikre og udokumenterede, og vi ved kun meget lidt om, hvordan cirkulære systemer skal fungere for at være levedygtige – økonomiske, socialt, miljømæssigt og kulturelt. Blesystem2030 tager denne udfordring op gennem en tværfaglig og -sektoriel tilgang. Projektet kombinerer teknologisk innovation og demonstration af cirkulære systemers levedygtighed med en dyb forståelse for plejepraksis. Det overordnede mål med projektet er at skabe grundlaget for en holistisk systemændring henimod et bæredygtigt blesystem i Danmark i 2030.
Det på Designskolen Kolding forankrede ph.d.-projekt har til formål gennem etnografisk feltarbejde at oparbejde den dybe forståelse for de plejepraksisser, hvori bleer indgår – primært i offentlige/private ældreplejeinstitutioner. Indsigterne fra feltarbejdet skal løbende bringes i spil i de andre projektpartneres udviklingsarbejde – fx i form af scenarier eller andre visuelt/materielle designinterventioner – og her være med til at sikre, at det/de cirkulær/e system/er udvikles i samklang med de daglige plejepraksisser.
Den ph.d.-studerende vil blive en del af et af Designskolen Koldings tre laboratorier, Lab for Bæredygtighed og Design, idet projektet er naturligt knyttet til dette område. Lab for Bæredygtighed og Design udfører designforskning og kunstnerisk udviklingsarbejde med det overordnede formål at belyse, hvordan design som disciplin kan bidrage til bæredygtige transitioner af vores samfund. Vi anvender en praksisorienteret tilgang, hvilket betyder, at vi udforsker hvornår, hvor, hvordan og hvorfor bæredygtige overgange finder (eller ikke) finder sted. Og vi deltager i at designe, implementere og evaluere designeksperimenter og -interventioner, der styrker eksisterende eller skaber nye bæredygtige måder at gøre tingene på.
Ansøger
For at være kvalificeret til at søge stillingen, skal du have:
- En relevant 2-årig kandidatuddannelse (120 ECTS) indenfor design eller tilsvarende eller en beslægtet og tilsvarende socialvidenskabelige og humanistiske uddannelser som fx antropologi, tekno-antropologi, etnologi og sociologi.
- Flydende mundtlige og skriftlige engelskkundskaber.
- Kan demonstrere erfaring med at gennemføre etnografisk feltarbejde i sundheds- og plejesektoren.
- Behersker dansk på et niveau, så du kan gennemføre etnografisk feltarbejde på dansk.
Der stilles krav om, at du i ansøgningen:
- Skriver dig ind i og direkte bidrager til det overordnede forsknings- og udviklingsprojekt, Blesystem2030.
- Trækker på begreber og metoder fra forskningsområdet Transitionsdesign, herunder beslægtede områder som fx ’Science and Technology Studies’, ’practice-oriented design’ og ’co-design’.
- Ph.d.-projektbeskrivelse på 4-6 sider. Projektbeskrivelsen skal indeholde:
- En kort motivation for at søge ph.d.-stillingen.
- En oversigt over eksisterende viden på området (’state of art’).
- Et overordnet forskningsspørgsmål, eventuelt suppleret med en række underspørgsmål.
- En beskrivelse af de teoretisk-analytiske ressourcer, projektet vil bringe i spil.
- En beskrivelse af de konkrete metoder, projektet vil anvende.
- En foreløbig plan over ph.d.-projektets 3-årige forløb opdelt i semestre, herunder planer fx for deltagelse i ph.d.-kurser, gennemførelse af undervisnings- og formidlingsaktiviteter og ophold ved andre forskningsinstitutioner.
- Et CV på 1-2 sider. Det er også muligt at indsende en portfolio på 5 sider.
- Eksamensbeviser eller en komplet karakterudskrift (for bachelor- og kandidatgrad). For at komme i betragtning til stillingen skal ansøgeren som minimum have en to-årig relevant kandidatuddannelse.
Ansøgning sendes via Designskolen Koldings rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Designskolen Koldings hjemmeside.
Ansøgningen skal være på dansk eller engelsk.
Efter tidsfristen vil der være en udvælgelse af de mest lovende ansøgninger, der herefter bedømmes af en bedømmelseskomite. Når udvalget har afsluttet bedømmelsen, udsendes en kort bedømmelsen til ansøgningen.
Designskolen Kolding ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle, uanset personlig baggrund til at søge stillingen.
Ansøgningsfristen er d. 15. december 2023. Bedømmelsen vil foregå hurtigst muligt herefter.
Stillingen ønskes besat d. 1. februar 2024 eller hurtigst muligt herefter.
For yderligere information kontakt forskningssekretær, Christina Stind Rosendahl, +45 91 33 30 04 / csr@dskd.dk eller lektor ved Laboratoriet for Bæredygtighed og Design, Morten Krogh Petersen, +45 40 52 36 65 / mkp@dskd.dk.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Kolding Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Designskolen Kolding, Ågade , 6000 Kolding
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 15-12-2023; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5943864