BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Center for socialpædagogisk vejledning og væresteder er et fagcenter, hvor vi har samlet § 82-, § 85- og § 99-vejledningen med værestederne. Fagcentret har stort fokus på samspillet mellem socialfaglig vejledning og væresteder samt kontakten til civilsamfundet.
Om opgaven
Som socialfaglig medarbejder yder du socialpædagogisk støtte til selvstændigt boende voksne i eget hjem rundt omkring i Kolding Kommune efter Servicelovens § 85. Samtaler vil også kunne forekomme på Låsbyhøj, eller hvor borgeren er tilpas med at mødes. Du støtter borgeren i at finde styrker, ressourcer og egne positive egenskaber. Støtten kan være guidning, støttende samtaler, ledsagelse og praktisk pædagogisk støtte ift. arbejde, uddannelse, bolig, hverdagsmestring, struktur i hverdagen, netværk, fritid ol. Du får et tæt samarbejde med kommunens egne tilbud, og vi har stort fokus på at udvide og udvikle vores samarbejde med civilsamfundet.
Du er ansvarlig for tilrettelæggelse af det målrettede udviklingsorienterede eller vedligeholdende pædagogiske arbejde – altid i tæt samarbejde med borgeren og med udgangspunkt i borgerens aktuelle ønsker, behov og plan. Hver borger vil være tilknyttet 1-2 medarbejdere.
Støtten tager udgangspunkt i borgerens aktuelle situation og behov, og støtteniveauet aftales og tilpasses på halvårlige opfølgningsmøder med myndighedsrådgiver. Støtten gives individuelt eller som gruppetilbud. Erfaring på begge områder vil være velkommen.
Hvem leder vi efter?
- Du har en socialfaglig uddannelse
- Du må gerne have erfaring med specialiserede områder, f.eks. psykiatri, ADHD, ASF, misbrugsproblematikker og/eller dobbeltdiagnoser.
- Du ser potentialer i gruppeforløb, og vejleder gerne selv i grupper.
- Du er IT-kyndig ift. dokumentation og digitale løsninger med borgerne.
- Du vægter dokumentation af dit arbejde med borgeren meget højt.
- Du er selvstændig og løsningsorienteret.
- Du har en fleksibel indstilling og forstår, at vores opgaver altid følger borgerens behov.
- Du har generelt et godt overblik og kan koordinere din kalender, fordi dynamik er en nødvendighed for, at hverdagen kan fungere.
- Du har et positivt livssyn, og vægter humor i dit arbejde.
- Du forstår vigtigheden af et godt teamsamarbejde, da travle hverdage kan betyde alene arbejde.
- Du møder borgeren, de pårørende og samarbejdspartnere på en respektfuld og anerkendende måde.
Om Center for socialpædagogisk vejledning og væresteder
Vi understøtter borgere, der modtager støtte efter Servicelovens §82 og §85. Derudover har vi et SKP-team, som efter §99 varetager udsatte borgere og borgere med sindslidelse, og vi har flere uvisiterede væresteder efter §104.
Vores socialpædagogiske medarbejdere har personalefaciliteter og udgangspunkt fra Låsbyhøj, Nørregade 1, Kolding, hvor vi bor dør om dør med vores tætte samarbejdspartnere fra blandt andet Rusmiddelcentret, Ungekontakten, Børne/familiehuset og regionens Lokalpsykiatri.
Fagcenteret organiseres med en centerleder, fire afdelingsledere, administrativ understøttelse samt ca. 100 medarbejdere. Medarbejderne er opdelt i mindre teams.
Aktuelt arbejder vi med at skabe et fælles center med fokus på kerneopgaven og et mere fleksibelt tilbud til borgerne, så vi hele tiden matcher det aktuelle behov, og så vi får fuldt udbytte af vores store faglighed.
Dine kommende kolleger er kendetegnet ved at være engagerede, iderige, modige og fagligt dygtige. Der er høj trivsel og stor imødekommenhed. Det er fortrinsvist alene-arbejde i borgerens hjem. Vi har ugentlig fællestid med enten personalemøde, faglig sparring eller temadrøftelser.
Ledelsestilgangen er åbenhed, ordentlighed og tillidsbaseret, og der er en høj grad af indflydelse i det daglige arbejde. Vi arbejder med en anerkendende og samarbejdende dialog og forventer, at alle tager ansvar for, at opgaven løses med høj kvalitet og effektivitet. Vi er selv ansvarlige for metodevalg til kerneopgaven og arbejder tæt sammen i teamet og med ledelsen, hvis det kræves.
Selvværd og sammenhæng – vores tilgang
Vi er nysgerrige på borgerens liv, ønsker og drømme, og støtter borgeren i at tage ansvar i voksenlivet. Med udgangspunkt i Selvværd og Sammenhæng går vi borgerne i møde med tilgangen:
- Stil spørgsmål, før du giver svar
- Skab mening sammen med borgeren
- Gør det muligt
Derudover har vi fem leveregler, som er vores pejlemærker for mødet med borgerne:
- Gå borgeren i møde
- Sæt fællesskabet i spil
- Det er borgerens plan/aftale
- Alt indenfor din radar er dit ansvar
- Tal et sprog, som alle mennesker forstår
Du kan læse mere om Socialforvaltningens vision Selvværd & Sammenhæng på Kolding Kommunes hjemmeside.
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst.
Lønnen bliver fastsat efter principper for lokal løndannelse i henhold til ansøgerens kvalifikationer.
Du skal have kørekort.
Der indhentes straffeattest.
Der kan forventes aftenarbejde 1-3 gange om ugen og weekendarbejde, når opgaven kræver det. Arbejdstiden ligger derudover med hovedparten i dagtimerne mellem kl. 8 og 17. Den fleksible arbejdstid tilpasses i forhold til opgaveløsningen, f.eks. gruppeforløb eller aktuelle borgere med individuelle hensyn.
Nærmere oplysninger fås ved henvendelse på mail til Uffe Hornbech, uffho@kolding.dk med overskriften "Spørgsmål fra ansøger".
Ansøgning sendes elektronisk via knappen "søg stillingen".
Ansøgningsfrist: fredag den 8. marts 2024.
Samtalerne afholdes onsdag den 20. marts 2024.
Kolding Kommune opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, handicap, religion og etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.
Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=13795619)
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Kolding Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Fastansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Kolding Kommune - Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen SAF, Nicolaiplads, 6000 Kolding
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 08-03-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5994099